Історія студентського успіху: інноваційна команда «Легка наука» вже у програмі UPSHIFT

Прогресивні здобувачі вищої освіти факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності ІДГУ перемогли у всеукраїнському відбірковому турі та стали учасниками UPSHIFT, глобальної інноваційної програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Важливо, що на вході UPSHIFT не працює з готовими рішеннями: вся програма побудована таким чином, щоб молоді люди навчились крок за кроком проходити шлях від «ми бачимо проблему» до «у нас є рішення». При цьому велика увага приділяється креативності та пошуку нестандартних рішень. У процесі проходження програми учасники вчаться: створювати команду, шукати партнерів, залучати людей, цінувати внесок кожного, надавати зворотний зв’язок та виражати вдячність; креативно підходити до вирішення проблем, бачити багатоваріантність можливих рішень; розвивати самозарадність і впевненість у власних силах, адекватно оцінювати власні можливості; формулювати, доносити та адвокувати свої ідеї для ширшої аудиторії; чути та розуміти кінцевих бенефіціарів та партнерів; підприємливості, фінансовій грамотності та управлінню проєктами; критично мислити та проявляти свою громадянську позицію тощо. Ця програма поєднує провідні підходи до розвитку молоді й успішний досвід приватного сектору через людиноорієнтований дизайн. Програма структурована таким чином, щоб допомогти учасникам опанувати та інтегрувати 8 принципів людиноорієнтованого дизайну: дій, твори впевнено, проявляй емпатію та інтерес до інших, довіряй процесу, спокійно сприймай невизначеність, вір в краще, змінюй, змінюй, змінюй та вчися на помилках. Одна з основних цілей UPSHIFT – це надихнути молодих людей, підвищити їхню спроможність та підготувати до викликів сучасного життя. Саме на формуванні сучасних компетентностей, людиноорієнтованому дизайні та конкурентоздатності акцентується увага при професійній підготовці сучасних фахівців в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті.

Команда у складі здобувачів вищої освіти ІДГУ спеціальностей 014.04 Середня освіта (Математика) та 014.09 Середня освіта (Інформатика) увійшла у ТОП 30 з більш ніж 200-х команд в Україні. Вітаємо нашу інноваційну команду «Легка наука» у складі Анни Заболотної, Максима Маланюка, Карини Іоржевої, Валентини Сандульської, Дар’ї Гаврилюк!

Для участі у програмі UPSHIFT наша чудова п’ятірка підготувала анкету, проєктну заявку, в якій було визначено та описано проблему, що пов’язана із темою науки, технологій та STEM-освіти. Протягом тижня організатори проєкту розглядали заявки та визначили команди, які були запрошені на конкурсну онлайн-зустріч. За результатами конкурсного відбору команди вже беруть участь у навчальній програмі, під час якої створюють власні проєктні ідеї, проводять пітчинг цих ідей та отримують змогу залучити фінасування на втілення своїх ідей.

Натхненні зустріччю із представниками національної хвилі UPSHIFT чекаємо на наступний переможний крок нашої інноваційної команди «Легка наука» для успішної реалізації креативних ідей в Українській Бессарабії!

Анна Заболотна
здобувачка вищої освіти
факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності ІДГУ