Як психологи-першокурсники весну зустрічали

Студентське життя – це не тільки лекції, семінари, заліки та іспити. Це час нових знайомств, несподіваних зустрічей та незабутніх відкриттів. Тому студенти першого курсу кафедри загальної та практичної психології ФУАІД разом зі своїм куратором доц. Радкіною В.Ф., недовго думаючи, вирішили зустріти першу студентську весну в подорожі до неймовірно красивого місця, що  вражає своєю історією, культурою,  традиціями, куди абсолютна більшість студентів вирушила вперше – місто Болград!

Наш креативний куратор Валентина Федорівна дуже швидко зібрала групу студентів, які бажали відчути дух свого краю та дослідити культурне надбання міста Болград, яке відоме своєю багатою історією та різноманітною культурою.

З великим задоволенням ми відвідали Міський парк. Це не просто зелена зона для відпочинку, це справжній історичний об’єкт, який відображає багатство культурної спадщини цього регіону та розташований у самому серці міста. Цей парк – магніт для тих, хто шукає спокій та відпочинок у природі, а також для тих, хто бажає вивчити історію цієї чарівної місцевості.

Крім того, ми ознайомились з історією та архітектурою Спасо-Преображенського собору, який вразив нас своєю красою та величністю. Також не залишив нас байдужими мінізоопарк, що знаходиться на території собору: величні лебеді, качки, білосніжні голуби та павичі здивували нас своєю красою.

Для болгарської спільноти 1 березня – національне свято. У кожний будинок стукає весна – «Мартеніца». Тому, після оглядової екскурсії по місту, неможливо було не зайти в Одеський обласний центр болгарської культури м. Болград, де господині в чарівних національних костюмах провели для нас екскурсію по болгарській «къщі», а потім – майстер-клас з виготовлення національних бутоньєрок (мартеніц) як символу єднання, весни, миру та кохання.

Далі була дорога  до сімейної сироварні Галини та Петра Курдових під назвою «Щедра околиця»,  що знаходиться у с. Табаки. Там ми побачили сучасний цех з виготовлення сирів, сирний підвал з полицями, де «відпочивають» голівки різних сортів сиру, про які пізніше із захопленням  розповідала власниця під час щедрої  дегустації. А до цього – незабутній майстер-клас з виготовлення «міліни», яку приготували ми, студенти.  Якою ж вона виявилася смачною!

Але, на жаль, час повертатися назад. Кожен студент отримав незабутні враження!

Ми щиро вдячні за чудову подорож туроператору «Бессарабія тур» та його керівнику – Сергію Васильовичу Узуну, який супроводжував всю нашу поїздку. Ми сподіваємося, що це була не остання наша подорож містами нашого краю.

Т. Дадіверіна, студентка 112Ф групи ФУАІД