Підсумки засідання круглого столу «Соціальні проблеми учнівської та студентської молоді» в рамках Дня працівників соціономічної сфери

Становлення студента як науковця починається з участі у відповідних заходах. Вибір теми, опрацювання літератури, підготовка доповіді, гідний виступ і захист дослідження – алгоритм успішного наукового зростання.

У рамках Дня працівників соціономічної сфери викладачами кафедри права і соціальної роботи було проведено засідання круглого столу «Соціальні проблеми учнівської та студентської молоді».

Відкрила захід декан факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності канд.пед.наук, доц. Мізюк В.А. з вітальним словом і побажаннями плідно та з користю провести науковий час, нагадала про правила поводження під час повітряної тривоги.

О.Д. Замашкіна (канд.пед.наук, доц. кафедри права і соціальної роботи) – провідний науковець в галузі соціальної роботи розказала про переваги цієї професії, її важливість для соціуму, наголосила, що всі представлені доповідачами теми є актуальними та важливими, а їх дослідження і представлення для аудиторії свідчить про небайдужість студентів до суспільного життя, їх готовність допомагати й підтримувати.

На заході зустрілись студенти різних спеціальностей та різних факультетів. Формат проведення – змішаний – сприяв зустрічі переважної більшості студентів і викладачів в аудиторії, а також активному обміну думок в реальному часі. Цього року до викладацько-студентської спільноти приєднались і представники учнівського колективу Ларжанського ліцею.

На засіданні обговорювались теми «Сучасні фітнес-технології» (Греб Д., 22п група), «Профілактика конфліктів між батьками та дітьми» (Белицька З., 37Ф), «Стресостійкість сучасного студента» (Савастін Г., 27ф), «Проблема працевлаштування сучасного студентства» (Ліскевич А., 27ф), «Правові проблеми соціального захисту студентства» (Стрішкова Ю, 17Ф) та «Проблема поєднання  успішності та дозвілля сучасного школяра» (Жернякова А., учениця 10 класу Ларжанського ліцею Саф’янівської сільської ради).

Доповідачі звернули увагу й на те, що не слід забувати про стан здоров’я, і надали рекомендації як в умовах кабінету, аудиторії або класу розвантажити організм нескладними вправами, залучивши учасників засідання до їх виконання.

«Потреба в нових знаннях, потреба у пошуках нових способів подолання проблем сучасного суспільства наростає щодня. Наша задача – створити необхідні умови для попередження негараздів, мати під рукою ефективний інструмент миттєвої допомоги, знати й вміти правильно реагувати у критичній ситуації, спромогтися поєднати непоєднуюче, пристосуватися до нових вимог, реалій сьогодення» – зазначила на завершенні заходу Маніта В.О., викладачка кафедри права і соціальної роботи.

Виступ учениці в записі викликало підвищений інтерес до бажання представниці учнівського самоврядування Ларжанського ліцею доєднатися до заходу, адже запис відбувався в укритті під час повітряної тривоги. Такий вчинок школярки свідчить про те, що попри перешкоди, країна, людська спільнота єднається і міцнішає, продовжує життя заради перемоги.

                      Викладачка кафедри права і соціальної роботи Рубан А.К.