Психологічна підтримка студентів ІДГУ під час освітнього процесу в умовах воєнного стану

В умовах військової агресії студенти  ІДГУ продовжують отримувати психологічну допомогу за запитом в індивідуальній та груповій формі, тому що не всі можуть самостійно впоратися з тривогою, панікою, страхом та іншими переживаннями. Саме у цей непростий час варто підтримувати себе, рідних та близьких.

В університеті з жовтня розпочала свою діяльність щорічна група психологічної підтримки для здобувачів вищої освіти ІДГУ денної та заочної форм навчання всіх факультетів, яка вже стала своєрідним острівцем безпеки та соціально-психологічної підтримки для освітян. Це життєво необхідно для того, щоб зберегти здоров’я – фізичне та психологічне.

Студенти звертаються з великою кількістю особистих питань відносно різних аспектів життя, наприклад: «Як впоратись із тривогою та страхом?», «Як вирішувати конфлікти?», «Як подолати стрес?», «Де і як знайти роботу за спеціальністю?», «Як помиритись з другом (подругою)», «Що таке сенс життя?», «Що мені допоможе бути щасливим?» та іншими.

Виконання різноманітних вправ у груповій роботі спрямовано на самопізнання, навчанню методів самодопомоги та стабілізації емоційного стану. Особлива увага приділяється підтримці ментального здоров’я.

Використання технік психодрами, арттерапевтичних методик дозволило студентам дослідити особистісні копінгові стратегії поведінки у кризовій ситуації та відновити ресурси подолання стресу.

Однак життя продовжується, продовжується й освітній процес. Тому найголовніше під час війни – це стабільний психологічний стан, без якого життя та навчання в кризових умовах не можуть бути успішними.

Група психологічної підтримки відкрита щовівторка з 16.30 до 18.30 для усіх, хто хоче пізнати себе та потребує  допомоги.

Фахівець СПС ІДГУ, викладач кафедри загальної та практичної психології Жоха С.П.