Відзначаємо Міжнародний день числа Пі в межах Всеукраїнського наукового пікніка

14 березня любителі математики всього світу відзначають «День числа Пі» в честь математичної константи – числа Пі (3,1415…).

По всій Україні здобувачі закладів освіти взяли участь у Всеукраїнському науковому пікніку з нагоди Міжнародного дня числа Пі, що рекомендований Національним центром «Мала академія наук України».

Долучилися до цієї події й здобувачі спеціальності «Середня освіта: математика» факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності  нашого університету.

Нестандартне заняття було організовано та проведено завідувачкою кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності, к.пед.н., доц. Драгієвою Людмилою Василівною.

Вправа на знайомство “Формула моєї особистості” налаштувала академічну групу на подальшу спільну роботу та взаємодію, увімкнула критичне мислення та творчість здобувачів. Після історичної довідки про цікаве число був створений асоціативний кущ “Цікаві факти числа Пі”. Дізнавшись про те, що Девід Макдональд на основі цифр числа Пі написав мелодію, здобувачі прослухали музичну композицію на фортепіано та постаралися знайти відповіді на питання: В чому сенс числа Пі? Чим воно корисне? Що можна розрахувати за допомогою числа Пі?

Хоча математика не є реальною небезпекою, вона викликає дуже відчутну фізіологічну реакцію, зокрема, вироблення гормонів стресу, таких як кортизол. Для зняття стресу та пошуку ресурсів студенти виконали вправу “Щось прекрасне”, мета якої є візуалізація свого стресу та знаходження ресурсу для виходу з нього. Ця вправа має глибокий терапевтичний ефект.

Інтерактив, мозковий штурм, задачі на логіку та числові головоломки, математичні фокуси, тренінгові вправи зробили заняття цікавішим та залучили студентів до активної участі.

У цій позитивній обстановці складні математичні формули розв’язувалися самі собою!

Перевірте  свої гнучкі навички. Розв’яжіть завдання, подане на малюнку ↓↓↓

Завідувачка кафедри математики, інформатики
та інформаційної діяльності
, к.пед.н., доц. Драгієва Л.В.