Ярмарок трансферу технологій: результати плідної співпраці ІДГУ – громадська організація «Жива-Я»

Студенти, викладачі та гості, які завітали на лекцію-презентацію за результатами участі у міжнародному проєкті  «Психічне здоров’я та психосоціальна допомога дітям та їх сім’ям»  під егідою Посольства США в Україні та Уряду республіки Словенія при сприянні української громадської організації «Жива-Я» на тему «Вбудована в школу соціально-психологічна підтримка учасників навчально-виховного процесу» мали змогу ознайомитися з дією внутрішніх і зовнішніх факторів на психічну стійкість дітей, характеристикою можливих віддалених наслідків травматичних переживань і втрат тощо.

Виконавець роботи – доц. О. Замашкіна розповіла про дію захисних факторів та факторів ризику, стресу, втрат, соціально-психологічних проблем на психічне здоров’я дитини та окреслила коло зовнішніх джерел допомоги дитині, травмованій війною; зауважила на визначальній, підтримуючій ролі школи у психосоціальному розвитку дитини, що впливає на якість її життя; схарактеризувала покрокову допомогу спеціальних професійних служб та установ в рамках організованих структур громадянського суспільства.

Надзвичайно чутливим стало продовження теми захисту дітей, травмованих війною у доповіді-презентації представниць громадської організації «Жива-Я» К. Ханікової та Е. Бауґус Шмідт, які надзвичайно яскраво розповіли про місію, цінності, кредо організації;  напрями діяльності – різноманітні види допомоги та підтримки (психологічна, юридична, грошова), що були надані жінкам і дітям ВПО, малозабезпеченим і багатодітним, пораненим, літнім, постраждалим від воєнних подій, мешканцям Херсонщини та запросили до співпраці у Комь’юні-центр (Ізмаїл), де проводять заходи для дітей і підлітків, жінок ВПО та ін.

Дякуємо учасникам і гостям за активну участь у заході!

                                        Доц. кафедри права і соціальної роботи О. Замашкіна