Успішний науковець починається з участі в студентській конференції

XIІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента», яка щорічно проводиться в ІДГУ з нагоди Всеукраїнського дня науки, відбулась 18 травня 2023 року – в 79-ту річницю початку депортації радянською владою кримськотатарського народу та в День вишиванки. Все це по-особливому налаштувало учасників заходу.

У секції «Історія» було заявлено 12 виступів, присвячених актуальним питанням сучасної історичної науки. Науковці-початківці продемонстрували справжню зацікавленість та високий рівень дослідницьких пошуків.

Кожен виступ викликав дискусію, до якої із щирим запалом долучались і студенти, і викладачі. Доповідач таким чином мав можливість не лише представити, але й аргументовано захистити результати проведеної наукової роботи. Свої розповіді студенти супроводжували змістовними презентаційними матеріалами. Особливу зацікавленість присутніх викликали виступи Галини Пономаренко (І місце), Ірини Михайлової (ІІ місце), Богдана Морару (ІІІ місце) та Максима Височенка (спеціальний приз).

Час секційного засідання промайнув непомітно – активний чат, влучні репліки, доречні коментарі, позитивні меседжі створили теплу та плідну атмосферу!

Вітаємо студентів та їхніх керівників, бажаємо подальших наукових звершень!

Наталія Гончарова, модератор секції «Історія»