Студенти ФУАІД долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку з кібербезпеки

31 жовтня в рамках місяця кібербезпеки студенти факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності приєдналися до Всеукраїнського онлайн-уроку з кібергігієни, який було проведено Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України й Інститутом спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Мета заходу – пояснити здобувачам освіти виклики, які стоять перед українцями, на прикладі кібератак з боку росії, та сформувати компетенції кібергігієни.

Було розглянуто такі питання:

– як атакують хакери, зокрема російські;

– як вони використовують молодь для досягнення своїх цілей;

– як захистити себе і своїх близьких від кіберзагроз;

– як кібергігієна може врятувати особисті дані та гроші;

– як безпечно користуватись інтернетом.

Для закріплення отриманої інформації було організовано дискусійну бесіду за питаннями онлайн-лекції. Під час жвавої дискусії студенти висловили свої міркування про те, як убезпечитися від хакерів, інтернет-шахраїв, кібербулінгу та кібергрумінгу, як розрізняти шкідливий і неетичний контент, поділилися своїм досвідом у захисті цифрових гаджетів та особистих даних.

Якщо ви не встигли долучитися до всеукраїнського онлайн-уроку, переглянути запис можна на Youtube-каналі Держспецзв’язку https://youtu.be/sSHOM7LNfSI?si=HzsKpt6RMgGji2ki

Дбайте про власну безпеку в кіберпросторі!

Мізюк В.А., декан ФУАІД