Результати участі у творчому конкурсі для студентської молоді «Особистість – суспільство – війна: суспільно-політичні, психологічні, соціокультурні аспекти» (м. Хмельницький)

10 червня 2023 року відбулась підсумкова конференція із захисту студентських наукових робіт творчого конкурсу  для студентської молоді «Особистість – суспільство – війна: суспільно-політичні, психологічні,  соціокультурні аспекти», який проводився на базі Хмельницького національного університету.

Метою Конкурсу було дослідження соціально-політичних настроїв та орієнтирів різних верств населення, соціально-психологічних факторів стабілізації та інтеграції українського суспільства для  окреслення векторів післявоєнного розвитку України.

Конкурс проводився у два етапи: перший – рецензування робіт, другий – захист робіт на підсумковій науково-практичній відеоконференції. Серед 38 поданих наукових робіт до другого туру Конкурсу дісталося 11. Серед фіналістів  було представлено наукове дослідження і нашої студентки Белицької Злати Олександрівни (ІІ курс, 27ф групи, спеціальність 231 Соціальна робота, факультет управління, адміністрування та інформаційної діяльності, кафедра права і соціальної роботи).

На конференції підіймалися проблеми волонтерства в Україні, зокрема на окупованих територіях, порушувалися теми одиноких матерів, залучення учнівської молоді до громад. Цікавим було дослідження, присвячене огляду соціальної реклами на вулицях м. Суми, тематикою якої виступили заклики до окупантів, покинути українські землі.

Не менш цікавим і актуальним було наукове дослідження і нашої представниці на тему «Роль сучасного телебачення  процесі соціалізації підлітків». Белицька Злата гідно виступила, дала чіткі та вичерпні відповіді на численні запитання. Здобувачка посіла ІІІ призове місце, презентувавши alma mater і місто Ізмаїл.

Приємним є те, що наш невеликий заклад вищої освіти боровся за першість поряд з такими вишами як Сумський державний педагогічний університет, Глухівський державний педагогічний університет імені Олександра Довженка, Хмельницький  національний університет та ін.

На завершенні своєї доповіді Белицька Злата гостинно запросила до Ізмаїла – у затишне і гарне місто на березі Дунаю!

 Старший викладач кафедри права і соціальної роботи Рубан А.К.