Осіння Академія НАТО в Ізмаїлі

19-20 жовтня 2021 року в Ізмаїлі, в центрі сімейного відпочинку і спорту «Dream Life», було проведено дводенну осінню Академію НАТО за темою «Східний фланг НАТО та Україна: посилення стримування та солідарності». Організаторами заходу виступив «Центр Міжнародної Безпеки» у співпраці з Національним інститутом стратегічних досліджень та Ізмаїльським державним гуманітарним університетом.

Під час запланованих у роботі Академій дискусій міжнародні та вітчизняні експерти* розглянули проблеми регіональної співпраці НАТО та України з метою укріплення стабільності в Чорноморському регіоні, методи подолання дезінформації в медіа ресурсах і пресі.

Протягом двох днів студенти факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності та факультету іноземних мов не тільки збільшили обізнаність у питаннях регіональної безпеки України і західних партнерів, а й під час організованих рольових ігор «Гібридна агресія в дії: розпізнати і попередити» і «Симуляція засідання Північноатлантичної ради» перевірили свої знання у сфері закону, сучасної історії та політики, моделювали ситуації з управління конфліктами та колективної оборони держав-членів НАТО, навчилися висловлювати свої думки в рамках закону і міжнародного права, вдосконалили навички комунікації та доречного висловлювання думок  тощо.

На завершення заходу відбулося підбиття підсумків роботи Осінньої Академії НАТО та вручення сертифікатів її учасникам.

* Спікери заходу:

  • Вінета Кляйне, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні;
  • Даніель Шеліговський, керівник Програми Східної Європи Польського інституту міжнародних відносин (PISM), Польща;
  • Аудріус Скаістіс, президент Асоціації товариства атлантичного договору Литви (LATA);
  • Валерій Кравченко, директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» (ЦМБ);
  • Артем Филипенко, завідувач відділу досліджень Південного регіону Національного інституту стратегічних досліджень;
  • Оксана Юринець, професор кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності НУ «Львівська політехніка», народний депутат Верховної ради України VIII скликання (онлайн підключення);
  • Володимир Дубовик, доцент кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Мізюк В.А., декан факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності;
Рекаід Т., студентка 28у гр.,  інформаційний сектор студради ФУАІД