Гостьова науково-методична лекція стейкхолдера – доктора хабілітата економічних наук, професора, лауреата Національної премії Республіки Молдова Дмитра Михайловича Пармаклі

22 жовтня 2021 р. в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності, а саме на кафедрі управління підприємницькою та туристичною діяльністю пройшла гостьова  науково-методична лекція на тему «Методичні особливості проведення розрахунків за допомогою показників ефективності реалізованої продукції на підприємствах».

Під час зустрічі розглядались питання розрахунків  рентабельності реалізованої продукції, рентабельності продажу, рівня окупності витрат на виробництві, собівартості, доходу та ін. Дмитро Михайлович представив матеріал за допомогою презентації. Його доповідь була викладена у дуже простій і доступній формі, використовуючи приклади показників декількох видів реалізованої продукції сучасного підприємства, а саме РАБК «Ново-Некрасівський». Також лектор звернув увагу, як правильно та грамотно проводити розрахунки за допомогою показників ефективності реалізованої продукції на підприємствах, та наголосив, що інформацію потрібно представляти наочно за допомогою графіків, діаграм та рисунків.

В цілому зустріч пройшла  у дружній і теплій атмосфері, відчувався зворотний зв’язок зі студентами, які активно брали участь в обговоренні питань.

Такі заходи є дуже корисними та необхідними для студентів різних спеціальностей кафедри з метою обміну досвідом.

Метіль Т.К. к.е.н., доц. завідувачка кафедри управління
підприємницькою та туристичною діяльністю