Особливості діяльності патрульної поліції міста Ізмаїл: питання та відповіді

«…усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки»

(ст. 64 ЗУ «Про Національну поліцію»)

03 квітня 2024 року, в рамках проходження навчальної (ознайомчої) практики, за ініціативою кафедри права і соціальної роботи, юридичної клініки «Carpe diem» Ізмаїльського державного гуманітарного університету, здобувачі вищої освіти спеціальностей 081 Право та 231 Соціальна робота відвідали захоплюючу зустріч з інспектором зі зв’язків з громадськістю відділу патрульної поліції в місті Ізмаїл, старшим лейтенантом поліції – Бочковарем Іваном Георгійовичем.

Зустріч розпочалася із розповіді та детальних пояснень щодо особливостей діяльності відділів патрульної поліції в Україні. Також було наочно, за допомогою мультимедійної дошки, продемонстровано як проходить відбір на службу та які вимоги висуваються до кандидатів, що мають мету провадити правоохоронну діяльність.

Іван Георгійович поінформував студентів про роль патрульної поліції в захисті прав людини, особливості адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення.

Зустріч була наповнена запитаннями з різних сфер суспільного життя, що зацікавили здобувачів вищої освіти, великої уваги приділили й питанням правової культури та правосвідомості в умовах воєнного часу.

Ми щиро вдячні представникам правоохоронних органів за співпрацю з освітніми та соціальними установами регіону, підвищення рівня обізнаності здобувачів вищої освіти щодо правового та соціального становища в Україні, професійну майстерність, патріотизм та відданість праці.

Завідувачка КПіСР, Анастасія МЕТІЛЬ