Гостьова лекція д.е.н., проф. Захарченко В. І. «Розширення зовнішньоекономічної діяльності інноваційно-активного підприємства»

Протягом 28-29.03.2024 р. відбувся цикл гостьових лекцій д.е.н., проф. НУ «Одеська політехніка» Захарченко В.І. для студентів кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю на тему «Розширення зовнішньоекономічної діяльності інноваційно-активного підприємства».

Метою гостьової лекції було отримання студентами нових знань та удосконалення існуючих у напрямку здійснення ефективної зовнішньоекономічної діяльності інноваційно-активного підприємства у сучасних умовах.

Під час лекції Віталій Іванович застосовував системний та комплексний підходи: надання нової інформації із зовнішньоекономічної діяльності інноваційно-активних підприємств ґрунтувалося на раніше вивченому студентами матеріалі щодо змісту інноваційної діяльності підприємств, особливостей фінансово-господарської діяльності інноваційно-активних підприємств тощо. Для демонстрації практичного застосування наданого матеріалу студентам були запропоновані цікаві кейси з питань розширення зовнішньоекономічної діяльності інноваційно-активних підприємств.

Родзинкою гостьової лекції проф. Захарченко В. І. також є залучення студентів до проведення експертного макроекономічного аналізу,  що дозволило студентам самостійно визначитися із перспективами та проблемами здійснення зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних інноваційно-активних підприємств.

Отже, захід виявився плідним та сприяв професійному розвитку студентів як майбутніх фахівців у галузі економіки та управління.

Щиро дякуємо шановному Віталію Івановичу Захарченко  за постійну співпрацю!

Матеріал підготовлено Мурашко І.С.,
доцентом кафедри управління підприємницькою
та туристичною діяльністю