Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»

17 червня  2021 року до Ізмаїльського державного гуманітарного університету завітав Юрій Йосипович Пероганич – відомий український громадський діяч у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, культури та освіти, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України, ініціатор створення і співзасновник громадської організації «Вікімедіа Україна», державний службовець V-го рангу,  лауреат відзнаки «Вікімеч» імені Олега «Raider» Ковалишина – «за внесок у майбутню Перемогу України в інформаційній війні» (2021 р.).

 

Юрій Йосипович із великим задоволенням зустрівся з викладачами і студентами факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності з метою розповісти про себе та про свою професійну діяльність, про українську Вікіпедію і роль сучасних інформаційних технологій у сучасному суспільстві. Також детально зупинився на особливостях устрою, роботи, правил і вимог вільної енциклопедії «Вікіпедія», а також діяльності ГО «Вікімедіа Україна». Використавши можливості мультимедійної дошки, автор продемонстрував, як правильно заповнювати майданчик вільної енциклопедії. За словами Юрія Йосиповича, поповнення української Вікіпедії статтями постійно зростає завдяки кожному бажаючому поширювати інформацію про осіб, події й окремі факти українського суспільства.  Станом на 1 травня 2021 року кількість статей у «Вікімедіа Україна» становить 1 090 000 (за даними ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Розмір_української_Вікіпедії#2021).

 

Усі присутні студенти і викладачі отримали задоволення від спілкування з Юрієм Йосиповичем Пероганичем. А увінчалося це яскраве дійство колективним фото на память про чудову зустріч з видатним науковцем.

 

Декан факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності Мізюк В.А.,
викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Дмитрієва М.В.,
студактив ФУАІД

Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»Зустріч із засновником «Вікімедіа Україна»