Залучення сучасної молоді до впровадження інноваційних технологій: робототехніка

У Матроському закладі загальної середньої освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району протягом 2022-2023 н.р. діє гурток «Основи програмування та робототехніки», керівником якого є Абросімов Є.О., викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності ІДГУ. Протягом року учні вивчали основи програмування та розглядали можливості емуляторів Arduino, а наприкінці року перейшли до розробки перших роботів на Arduino.

Для популяризації напряму програмування та робототехніки 5 травня 2023 р. проведено круглий стіл «Залучення сучасної молоді до впровадження інноваційних технологій: робототехніка». У засіданні круглого стола під керівництвом Дмитрієвої М.В. і Абросімова Є.О., взяли участь учні – учасники гуртка. Запрошені у гості студенти спеціальності «Середня освіта: інформатика. Інтернет-технології та вебдизайн в освіті» ІДГУ мали можливість продемонструвати свої роботи, з якими вони працюють у «Самоорганізуючому навчальному просторі» при університеті.

Продемонстровані проєкти дуже зацікавили присутніх, про що свідчили посмішки й емоції учнів, їх бажання доторкнутися до роботів.

Дмитрієва М.В., Абросімов Є.О., викладачі кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності