Викладачі університету беруть участь в онлайн-семінарі «До стейкхолдерського партерства заради реформ»

25 жовтня 2022 року викладачі кафедри права і соціальної роботи взяли участь в онлайн-семінарі  «До стейкхолдерського партерства заради реформ» (організатор – Олена Шевцова, науковий співробітник університету Сьодертьорна (Швеція).

У ході заходу  відбулась презентація концепції нової теорії стейкхолдерського партнерства у публічному управлінні, яка розроблена на прикладі України із застосуванням автоетнографічного методу.

Основа даної концепції полягає в тому, що саме стейкхолдерське партнерство є новим дієвим механізмом імплементації реформ, а також новою дієвою формою транснаціональної співпраці, які передбачають ефективність у вартості, часі і ресурсах – таких необхідних в часи невизначеності, які переживає не лише Україна, а й увесь світ.

Спікерка семінару, Олена Шевцова, ознайомила з власно розробленою концепцію на основі своєї роботи публічного службовця та успішно реалізованих ініціатив, представила Україну на глобальному рівні у Керівному комітеті Експертної групи зі статистики ВПО, біженців та осіб без громадянства (EGRISS), на заходах високого рівня ООН (Світовий форум даних ООН, експертних зустрічах та семінарах ЄЕК ООН, ЕСКАТО ООН).

Безперечно, інформація семінару є корисним джерелом подальших наукових розробок та пошуків, адже на кафедрі права і соціальної роботи викладаються дисципліни «Соціально-педагогічне проєктування», «Проєктна діяльність у закладах освіти», які із захопленням вивчають студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Викладачі кафедри права і соціальної роботи ІДГУ