Збройні сили України – це наш меч і щит!

Щороку 6 грудня Україна вшановує Збройні сили України.

Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні сили України». Саме свято – День Збройних сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

Не дивлячись на економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом радянського союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі.

До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, високомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.

ЗСУ завжди були нашою гордістю та славою. А після початку повномасштабної війни про відвагу та професіоналізм українських воїнів дізнався весь світ.

ЗСУ – це меч і щит України, наша опора та захист! Найкращі сини та дочки України виборюють у Збройних силах незалежність та свободу своєї Батьківщини.

Вітаємо зі святом сильних та непохитних! Дякуємо нашим воїнам за сміливість, рішучість та любов до рідної землі!

Сьогодні ми не тільки славимо професіоналізм та самовідданість наших захисників, але й висловлюємо подяку кожному захиснику та захисниці, пам’ятаємо героїзм і відданість тих, хто ставив свою Батьківщину вище усього!

Вшановуючи подвиг загиблих у російсько-українській війні, університетська громада низько схиляє голови перед пам’яттю воїнів, які навчалися в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті і віддали своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну:

Євгена Кльована, Дениса Міхалакі, Геннадія Степанова.

Слава загиблим захисникам!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!