І Всеукраїнська науково-практична конференція «Правова та соціальна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України»

15 жовтня 2021 року відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція  «Правова та соціальна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України», організаторами якої виступили науково-педагогічні працівники кафедри права і соціальної роботи.

У рамках конференції функціонували дві секції:

І секція – «Правова та політична трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України» (модератор – к.ю.н. Метіль А.С.).

Учасники секції детально проаналізували трансформаційні політико-правові процеси сучасної держави в умовах євроінтеграції України. Серед питань, що набули особливої актуальності та уваги студентів і викладачів були: проблеми конституційного ладу та суверенітету в Україні; сучасне трудове, земельне та адміністративне законодавство у сфері реформації окремих питань; кіберзлочинність; жіноча злочинність; права споживачів та ін.

ІІ секція – «Соціальна та педагогічна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України»  (модератор – к.п.н. Рубан А.К.).

Учасниками секції було порушено й озвучено низку проблем сучасного суспільства, зокрема: дискримінація в освітньому середовищі дитячого садка;  матері-підлітки; соціальні проблеми сучасної молоді України; інновації в освіті; дистанційне навчання для дітей з особливими освітніми потребами та ін.

Актуальність тем викликала неабияку зацікавленість. Дискусії супроводжувалися питаннями від аудиторії до їх авторів, на котрі студенти та викладачі відповідали ґрунтовно й аргументовано, що свідчить про високий науково-дослідний рівень підготовки.

Приємним є те, що учасниками обох секцій стали викладачі й вихованці Білгород-Дністровського педагогічного фахового коледжу.

Всі проблемні питання, що були розкриті під час конференції знаходяться на стадії розвитку та дослідження. Сподіваємося на плідну працю наступного року зі студентами та викладачами інших закладів освіти.

За результатами конференції буде виданий збірник наукових праць. Кожен бажаючий зможе ознайомитися зі змістом.

Метіль А.С., завідувачка кафедри права і
соціальної роботи