ІДГУ бере участь у проєкті «Надання можливостей та організаційного успіху регіональним університетам в Україні» (BOOST) в межах програми ЄС Erasmus+ KA2

На початку 2023 року Ізмаїльським державним гуманітарним університетом було підписано грантову угоду щодо реалізації проєкту «Bringing Opportunities and Organizational Success To Small Local Universities in Ukraine»  / «Надання можливостей та організаційного успіху регіональним університетам в Україні» (BOOST) в межах програми ЄС Erasmus+ KA2, яка  спрямована на підтримку освіти, навчання, молоді та спорту в Європі.

Координатором проєкту BOOST виступає Тартуський університет (TARTU ULIKOOL, Естонія). Ізмаїльський державний гуманітарний університет взяв участь у проєкті разом з 2 закордонними європейськими університетами Приморським університетом, Словенія (University of Primorska, Slovenia),  Академією прикладних наук в місті Ельблонзі, Польща  (University of Applied Sciences in Elbląg, Poland) та 5 закладами вищої освіти України: Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г. Короленка, Донбаською національною академією будівництва та архітектури, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Кременецькою обласною гуманітарно-педагогічною академією імені Тараса Шевченка та Мукачівським державним університетом та виступатиме у цьому проєкті одним з бенефіціарів та учасників консорціуму.

Проєкт BOOST офіційно розпочато 1 березня 2023 року. Він триватиме 2 роки. Основна діяльність в рамках його реалізації буде спрямована на підтримку регіональних українських університетів у їх прагненні приєднатися до європейського освітнього простору та налагодити контакти з колегами в ЄС. Партнери з ЄС поділяться своїм досвідом та допоможуть партнерам з України розвинути технічний, цифровий, навчальний, громадський та міжнародний потенціали своїх закладів вищої освіти. Проєкт передбачає 3 навчальні поїздки для представників українських ЗВО до університетів-партнерів в ЄС для обміну передовим досвідом, що сприятиме впровадженню методик студентоцентрованого змішаного навчання, розробці  нового обов’язкового навчального курсу «Студентоцентровані підходи для змішаного навчання» та оновленню десяти вже наявних курсів. Крім того, BOOST також допоможе підсилити ІТ та технічну базу університетів, розробити плани цифровізації університетів, оновити їх стратегії інтернаціоналізації, підвищити компетенції у сфері грантової діяльності тощо. Розповсюдження результатів проєкту буде здійснюватися учасниками проєкту за підтримки Міністерства науки та освіти України як асоційованого партнера, який забезпечуватиме поширення результатів проєкту на національному рівні.

З 15.05.2023 по 18.05.2023 представниці ІДГУ,  в.о. професора кафедри загальної та практичної психології Кічук Антоніна Валеріївна і викладачка кафедри романо-германської філології та методики навчання іноземних мов Мєрєуца Тетяна Геннадіївна, взяли участь у стартовій зустрічі проєкту BOOST  «Bringing Opportunities and Organizational Success to Small Local Universities in Ukraine» / «Надання можливостей та організаційного успіху регіональним університетам в Україні», яка відбулася у Нарвському коледжі Тартуського університету, Естонія.

Учасниками зустрічі були проведені презентації своїх ЗВО та обговорені питання комунікації між партнерами в межах проєкту, розглянули стратегії досягнення цілей, поставлених в робочих пакетах BOOST, узгоджені строки виконання завдань, обговорені плани контролю якості виконання та дисемінації результатів, сформовані спільні комітети з цих питань.

Зустріч проводилася у змішаному форматі, у синхронному режимі через ZOOM до зустрічі мали змогу долучитися інші представники університетів-партнерів, а також Світлана Шитікова,  координаторка Національного офісу Еразмус+ в Україні.

Крім того, учасники зустрічі мали нагоду ознайомитися з діяльністю Нарвського коледжу та  Грантового офісу у Тартуському університеті.

Незабутні та пізнавальні екскурсії по музею, античним замкам Нарви, обсерваторії й квітучому місту Тарту залишиться в пам’яті надовго!

Проєкт BOOST триває і  його партнерів попереду чекає плідна співпраця задля досягнення цілей міжнародного проєкту.

#ErasmusPlus #BOOST

Svitlana Shytikova

National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team

#ErasmusUA

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.