Участь майбутніх підприємців та менеджерів у тренінгу з відеопітчингу та презентації стартап-ідей

У четвер 27 жовтня у межах IV конкурсу стартап-проєктів «Спробуй і ти!» було проведено у режимі онлайн досить цікавий та важливий з практичної точки зору тренінг «Як отримати “Так” на мільйон або тренінг з відеопітчингу та презентації стартап-ідей». Організаторами тренінгу виступили Українська педагогічна академія (м.Харків) і Всесвітня організація BritishCounsil.

Тренінг проводився досвідченим тренером у сфері маркетингу та менеджменту Олександром Карташовим, який, крім величезного досвіду з організації власного бізнесу, також працював  на керівних посадах в Концерні АVЕС, представництві LYKKSp. z.o.o. в Україні.

Серед 25-ти учасників тренінгу були здобувачі нашого університету, що навчаються за спеціальностями: «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (ОП: «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність: економічне управління підприємством», «Економіка та управління підприємствами. Менеджмент проєктів та консалтинг») та «Менеджмент» (ОП: «Менеджмент: бізнес-адміністрування», «Менеджмент: адміністрування діяльності суб’єктів господарювання», «Менеджмент. Управління закладами освіти».

Під час заходу тренер Олександр Карташов розглянув питання правильної організації презентації власних стартап-проєктів. У першій (теоретичній) частині він розкрив три важливих моменти, на яких обов`язково має ґрунтуватися успішна презентація будь-якого стартап-проєкту:

  1. стартап-проєкт має бути простим та зрозумілим для потенційного інвестора;
  2. стартап-проєкт повинен містити елементи інноваційності, тобто бути оригінальним;
  3. стартап-проєкт повинен бути прибутковим та мати перспективи на зростання потенційного об`єму ринку.

У другій (практичній) частині тренінгу здобувачі мали можливість обговорити з тренером власні бізнес-ідеї. Так, досить плідно були обговорені ідеї створення власного бізнесу з виготовлення збірних рамок для великих світлин, які можна легко та безпечно транспортувати поштою; створення віртуального музею комп`ютерної техніки та виготовлення худі з оригінальними патріотичними малюнками. Учасники тренінгу отримали досить важливі поради щодо презентації власних стартап-проєктів, що, безумовно, буде дуже корисним у процесі подальшого пошуку потенційних інвесторів та розвитку власного бізнесу.

Ми висловлюємо подяку організаторам цього тренінгу та особисто Олександру Карташову та щиро бажаємо подальших успіхів у роботі над таким важливим для сучасної молоді проєктом.

Запорожченко О.В., магістрант спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»