Студентська конференція як форма наукового дослідження

18 травня 2023 року на кафедрі загальної та практичної психології, у межах традиційної  XIІІ Всеукраїнської науково–практичної конференції молодих вчених та студентів з нагоди Всеукраїнського дня науки, було проведено секційне засідання «Актуальні проблеми загальної та практичної психології».

Традиційна щорічна конференція нашого факультету, приурочена до Днів науки, – це інтелектуальний майданчик, де  майбутні практичні психологи змогли не лише представити результати своїх досліджень та обмінятися цікавими ідеями та думками, а й збагатити свій професійний досвід.

Актуальність теми конференції підкреслила модератор  секції «Актуальні проблеми загальної та практичної психології» доцент О.А.Васильєва. Увагу було приділено обговоренню актуальних соціально-психологічних проблем та процесів психологічної науки й практики. Під  час  конференції студенти   Погрібна М., Супрун Г., Мітєв В., Македонська Л., Генчу С., Соляніченко В., Новеженіна А., Маймістов, В., Балева Т., Русєва К.  представили  доповіді, у яких окреслили коло своїх наукових зацікавлень і проблематику власних досліджень.

Серед ключових тем, які викликали зацікавлення в учасників наукового заходу,- феномен «щастя» та його психологічні особливості, вплив невротичних розладів на міжособистісні відносини, вплив сексуальності на якість життя та здоров’я людини, наукові уявлення про детермінанти кар’єрного розвитку: огляд психологічних теорій, а також гендерні особливості прояву лідерства. Студенти презентували свої наукові роботи та взяли активну участь у науковій дискусії.  Конференція відбулася конструктивно у форматі діалогу.

За підсумками відкритого голосування почесними грамотами було вирішено нагородити:

  • Супрун Г., ІІІ к., ФУАІД (1 місце);
  • Соляниченко В., 4 к., ФУАІД (2 місце);
  • Мітєв В., ІІ к., ФУІФ (3 місце).

Завдяки таким заходам сучасна молодь здобуває неоціненний досвід, знання, мотивацію, ознайомлюється з новими науковими поглядами, розвивається і робить свій внесок у розвиток освіти та науки, тим самим зміцнюючи інтелектуальний потенціал нашої країни.

Бажаємо наснаги та натхнення молодим науковцям!

Матеріал підготувала доцент кафедри загальної та практичної психології

Васильєва О.А.