Регіональний науково-практичний семінар «Освітні й цифрові інновації для сучасної української школи»

31 жовтня 2019 р. для вчителів та викладачів м. Ізмаїла, Ізмаїльського та прилеглих районів на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету був проведений регіональний науково-практичний семінар «Освітні й цифрові інновації для сучасної української школи».

Семінар організовано доц., к.п.н. Мізюк В.А. та викладачами кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Абросімовим Є.О. та Дмитрієвою М.В., студентом 4-го курсу ФУАІД Односумом О.

Відкрила науково-практичний семінар доцент кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Мізюк Вікторія Анатоліївна, яка розповіла про сучасні інновації в системі освіти, про змішане навчання як інноваційний підхід до організації навчального процесу в умовах цифрового суспільства, основні характеристики моделі «Перевернутий клас» та навела приклади використання такого уроку у сучасній школі.

Дуже цікавою частиною заходу стала практична демонстрація особливостей підготовки навчальних матеріалів із застосуванням ІКТ та Інтернет-сервісів. Так, Дмитрієва Марина Вікторівна показала, як використовувати спільний доступ учнів до Google-документу, розробляти  Google-форми, «нарізати» pdf-документи. Абросімов Євгеній Олександрович продемонстрував особливості організації віртуального простору для розміщення навчального матеріалу (Google Drive, OneDrive), ефективні прийоми використання мобільного пристрою для демонстрації теоретичного матеріалу та для проведення контролю за допомогою Google Forms і Plickers. Студент 4-го курсу ФУАІД Односум Олександр показав, як за допомогою ІКТ можна змонтувати відео для уроків.

Наприкінці семінару відбулася демонстрація систем управління навчанням для організації «перевернутих» уроків на прикладі системи LMS Moodle та за допомогою Google Classroom.

Наприкінці семінару усі учасники мали змогу залишити свої  відгуки та пропозиції зі своїх смартфонів у документі з загальним доступом на Google-диску.

Учасники семінару залишилися задоволені заходом. Усі отримали відповіді на поставлені запитання…

Організатори пообіцяли запросити усіх учасників семінару на новий не менш цікавий семінар вже взимку.

Чекаємо на зустріч!

Дмитрієва М.В.,
викладач кафедри МІІД