Про небезпеку субкультур та її загрозу

На виконання листа Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації щодо недопущення проявів агресії, дестабілізаційної поведінки та порушень з боку представників молоді Одещини, критичного ставлення до діяльності неформального молодіжного об’єднання ПВК «Редан» 15 березня було проведено онлайн засідання студентського самоврядування Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

У вступному слові доц. кафедри української мови і літератури Алла Соколова наголосила на тому, що «на початку березня в країні поширились провокування масових бійок серед молоді та підлітків, що стало спробою російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати підлітків для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні».

Викладач кафедри права і соціальної роботи Вікторія Маніта зосередила увагу слухачів на історії походження молодіжного руху, який сягає корінням японського аніме-серіалу «Hunter x Hunter», у якому є бандитське угрупування під назвою «Геней Рьодан», символами якого були павук і цифра. Підлітки вважають себе неформалами та носять чорний одяг із зображенням павуків, використовують специфічний сленг та називають себе «павучками», виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і темношкірих осіб. Метою членів угрупування ПВК «Редан» є об’єднання у великі групи для влаштовування масових бійок з національними меншинами або представниками інших субкультур.

Голова студентської ради університету Ніколаєва Марія (4 курс ФУАІД 46Ф гр.) познайомила присутніх з адміністративною відповідальністю, якій підлягають повнолітні особи.

Засідання було завершено переглядом відеопрезентації, яку підготувала Савастін Ганна (1 курс ФУАІД 17Ф гр.). Завдяки представленим відеоматеріалам учасники засідання ознайомились з різновидами молодіжних субкультур та їхньою діяльністю і дійшли висновків про недопущення випадків порушення громадського порядку та участі в проросійських неформальних течіях.

Доц. Алла Соколова