Привітання з 31-ю річницею Незалежності нашої України!

Шановні колеги та здобувачі вищої освіти!

День проголошення Незалежності 24 серпня 1991 року став визначною датою в історії українського народу, поворотною віхою на шляху демократії та суспільного єднання.

Зазвичай це — святковий вихідний день. Однак в умовах війни з Росією дія воєнного стану призупиняє норми КЗпП стосовно святкових днів. Так, цього року 24 серпня буде робочим днем.

Безумовно, це свято викликає багато почуттів у кожного українця, адже воно спонукає задуматись нас про свою національну ідентифікацію, важливість існування України на політичній мапі світу та нашу роль сьогодні у зміцненні української державності.

І сьогодні ми не просто відзначаємо, ми його виборюємо! Шість місяців жорстокої агресії ми вдень та вночі змушені захищати своє право бути українцями, жити на своїй землі за своїми законами! Шість місяців ми платимо криваву данину за свободу та суверенність!

Проте у російських загарбників нічого не вийде, бо ми, українці, завжди були волелюбними та незламними. Як і багато віків тому, ми під жовто-блакитним стягом продовжуємо гуртом відстоювати державні інтереси, плекаємо свої традиції, поважаємо свою славну історію!

Зараз усі ми прагнемо одного – Перемоги, гуртуємося, аби її наблизити, зробити неминучою. І вона неодмінно настане, адже ми, як писав Олександр Довженко, – «б’ємось за те, чому нема ціни в усьому світі, — за Батьківщину».  Розуміння важливості боротьби для майбутнього наших дітей та онуків, для безпеки та демократії далеко за межами України додає нам сил та впевненості.

Віримо у перемогу Збройних сил України, мріємо про мирне небо над головою, переконані, що жертовна праця кожного для відбудови та процвітання України дасть можливість збудувати нову, сильну, квітучу державу!

Бажаємо, щоб у нашому спільному домі, нашій Україні, нарешті оселився мир, панували злагода, стабільність і спокій. Нехай Україна більше ніколи не знатиме скрутних часів!

Хай живе вільний народ!