Педагогічна практика як чинник формування професійного самовизначення

6 грудня 2022 року відбувся захист звітів з науково-педагогічної практики студентів ОС “магістр” спеціальності 014 Середня освіта (Історія). Практика тривала з 01.09.2022 до 20.11.2022 р. та передбачала перевірку сформованості професійних компетентностей здобувачів вищої освіти у ролі вчителів ЗЗСО та викладачів ЗВО.

Олександра Вакарь та Валерія Попова представили комісії власні педагогічні напрацювання, поділилися враженнями та роздумами про особливості освітнього процесу в сучасних реаліях. Окремо викладачі кафедри історії та методики її навчання і їхні молоді колеги обговорили специфіку роботи зі студентською та учнівською аудиторією. Потужне враження справили на присутніх підготовлені магістрантками змістовні, яскраві та переконливі презентації.

Докладні звітні матеріали, переконливі виступи, ґрунтовні відповіді на додаткові запитання засвідчили гідний рівень фахової підготовки здобувачок, їхній ентузіазм, старанність та завзяття. Викладацький склад кафедри пишається нашими магістрантками та бажає їм вагомих педагогічних здобутків!

Наталія Гончарова, доцент кафедри історії та методики її навчання