Науково-практичний семінар «Розробка та використання інтернет-ресурсів у навчальному процесі закладів освіти

4 квітня 2019 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся науково-практичний семінар «Розробка та використання інтернет-ресурсів у навчальному процесі закладів освіти». Захід проходив у рамках святкування тижня інформатики на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності та присвячений Дню веб-майстра, який святкується саме в цей день.

Семінар підготували і провели викладачі кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Пінтійська О.В., Дущенко О.С. та студенти наукового гуртка «Створення сайтів у CMS WordPress» (науковий керівник Пінтійська О.В).

З привітальною промовою виступили ректор ІДГУ професор Я.В. Кічук,  в. о. декана факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності кандидат історичних наук І. Є. Татаринов та завідувач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності кандидат педагогічних наук, доцент О.М. Івлієва.

Перша частина семінару була теоретична. Доповідачами були доктор педагогічних наук, професор І.М. Смирнова («Використання та розробка електронних ресурсів в закладах вищої освіти»), кандидат педагогічних наук, доцент В.А. Мізюк («Навіщо вчителю сайт?»),  фахівець центру громадянської освіти, викладач-методист суспільних наук С.П. Кравченко («Використання інтернет-ресурсів в навчальному процесі закладів освіти»), викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності О.С. Дущенко («Досвід використання  власних інтернет-ресурсів в навчальному процесі, як спосіб самоосвіти та саморозвитку працівників освіти»),  викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності О.В. Пінтійська («Формування контенту авторського ресурсу працівника освіти»),  Г.В. Філатова заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель української мови та літератури ЗОШ № 8 («Використання ресурсу LearningApps.org при вивченні української мови»).

У другій частині зустрічі учасники семінару створювали свої перші інтернет-ресурси за допомогою Blogger.com, Google сайти та платформи WordPress. На електронні адреси учасників були надіслані інструкційні картки до кожного способу розробки інтернет-ресурсу.

По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати.