Науковий відділ інформує

Міністерство освіти і науки України запрошує взяти участь у I-ій Міжнародній конференції «Відкрита наука та інновації в Україні 2022», яка проводиться Державною науково-технічною бібліотекою України та відбудеться 27-28 жовтня 2022 року. Захід відбудеться в онлайн режимі з використанням платформи ZOOM.

Для участі у конференції запрошуються наукові та науково-педагогічні працівники, аспіранти та молоді вчені, керівники та співробітники наукових бібліотек, видавці наукових журналів.

Метою конференції є об’єднання провідних експертів з питань відкритої науки та інновацій з подальшим командоутворенням для підготовки проєктних пропозицій, що стосуються реалізації принципів відкритої науки та інновацій в Україні. У межах конференції заплановані доповіді відомих міжнародних спікерів, дискусії, а також демонстраційна сесія.

Секції конференції відповідають ключовим напрямкам проєкту Національного плану заходів щодо впровадження принципів Відкритої науки до 2030 року (http://surl.li/bnpdq) та актуальним питанням відкритих інновацій:

  1. Забезпечення відкритого доступу до наукових результатів та науково-технічної інформації.
  2. Забезпечення відкритого доступу до дослідницької інфраструктури.
  3. Сучасні практики оцінки наукових досліджень.
  4. Citizen-Science: розвиток, бар’єри та можливості для реалізації в Україні.
  5. Відкриті дані та відтворюваність результатів наукових досліджень.
  6. Підвищення рівня обізнаності та формування компетентності з відкритої науки.
  7. Відкриті інновації у розрізі воєнних дій та шляхи розвитку у період повоєнного відновлення країни.

Детальна інформація про конференцію розміщена на її офіційному сайті за посиланням: https://conference.dntb.gov.ua/. На сайті відкрита реєстрація для учасників конференції до 19 вересня 2022 року.

За додатковою інформацією щодо участі у конференції просимо звертатися на електронну адресу організаційного комітету:  conference@dntb.gov.ua.