Методичний семінар як інтерактивна колаборація

30 травня 2023 р. в нашому університеті відбувся методичний семінар-інтенсив з елементами інтеракції «Інновації у викладанні історії у закладах освіти». Проведення заходу було присвячене відзначенню ювілею знаної науковиці, докторки історичних наук, професорки кафедри історії та методики її навчання Лілії Циганенко.

Наукове дійство проходило в змішаному форматі, що дозволило залучити до участі чималу цільову аудиторію, до того ж строкату: вчителі закладів загальної середньої освіти, викладачі закладів фахової передвищої та вищої освіти, студенти старших курсів.

На початку прозвучали численні привітання ювілярці. З щирими повітаннями до Лілії Федорівни звернулись декан педагогічного факультету, докт. пед. наук, професорка Надія Кічук; декан факультету української та іноземної філології, докт. філол. наук, професорка Тетяна Шевчук; декан факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності, канд. пед. наук, доцентка Вікторія Мізюк. Оду вчителю виголосив завідувач кафедри історії та методики її навчання, канд. іст. наук, доцент Іван Татаринов – учень Лілії Федорівни.

Далі всі присутні мали змогу ознайомитись із пітч-деком наукового та навчально-методичного видань, підготовлених авторським колективом кафедри історії та методики її навчання з нагоди ювілейної дати.

В основній частині спікери заходу ознайомили слухачів з актуальними тенденціями у викладанні історії, дієвими інноваційними практиками та прогресивним методичним інструментарієм. Робота на методичному семінарі супроводжувалась жвавою дискусією та активним спілкуванням у чаті.

Захід зміг творчо згуртувати присутніх та став справжнім віншуванням вельмишановної ювілярки.

Модератор заходу Гончарова Н.О.