Марафон академічної доброчесності в ІДГУ

З 6 по 13 жовтня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті проходив «Марафон академічної доброчесності» – традиційний комплекс заходів щодо інформування та популяризації принципів академічної доброчесності серед здобувачів вищої освіти.

Цього року, незважаючи на повномасштабну агресію з боку російської федерації та переведення студентів на дистанційне навчання, заходи з академічної доброчесності охопили всю академічну спільноту – від бакалаврів до науково-педагогічних працівників. Для здобувачів різних рівнів вищої освіти к.і.н., доцент кафедри історії та методики її навчання Віктор Дроздов провів низку тематичних заходів: інтерактивну дискусію «Принципи та правила академічної доброчесності у вищій освіті» для першокурсників; вебінар «Академічне письмо: ключові поради щодо написання академічних текстів та презентація результатів дослідження» для магістрантів; науково-методичний семінар «Академічна доброчесність в науковій діяльності: як захистити себе від академічного шахрайства» для аспірантів.

Ректор університету проф. Ярослав Кічук, виступаючи з вітальним словом під час кожного заходу, відзначав тривалий досвід співпраці ІДГУ з Американськими радами з міжнародної освіти під час реалізації проєктів щодо розвитку академічної доброчесності («Проєкт сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP» та «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти – AcademIQ»).

До марафону академічної доброчесності долучилася бібліотека ІДГУ, провівши круглий стіл «Місія університетської бібліотеки у формуванні культури академічної доброчесності» для науково-педагогічних працівників. В рамках марафону організовано Придунайський молодіжний форум «Академічна доброчесність: від теорії до практики» для учнівської та студентської молоді, регіональну тижневу акцію «Будь доброчесним: все починається з тебе!» та регіональний тренінг «Нові правила життєдіяльності: антикорупційні ініціативи академічної доброчесності» для лідерів органів студентського самоврядування. Також планується проведення транскордонного телемосту «Проєкти з академічної доброчесності та академічної мобільності об’єднують молодих дослідників» для студентів Молдови, Румунії й України.

Зі всіма матеріалами, презентованими здобувачам вищої освіти, ви можете ознайомитись на офіційному веб-сайті університету на сторінці «Академічна доброчесність» (http://idgu.edu.ua/saiup).

 Віктор Дроздов,
доцент кафедри історії та методики її навчання