Здобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматі

Хто в центрі всієї павутини сидить, але не павук?

Його робота – для людей, і «юзерам» він друг?

Правильна відповідь: веб-розробник.

4 квітня в усьому світі відзначають своє професійне свято фахівці, робота яких пов’язана з WWW: веб-розробники, веб-дизайнери, веб-верстальщики, інформаційні архітектори, пошукові оптимізатори, контент-менеджери, веб-тестувальники та ще багато інших. Зараз ні у кого не викликає сумнівів той факт, що ці сучасні професії, котрі з’явилися спільно з виникненням Інтернету, є важливими для сьогодення, адже веб-професіонали прокладають своєрідний місточок між реальним і віртуальним світами, надаючи суспільству більше можливостей для реалізації своїх потреб та здібностей.

Також 4 квітня відзначається Всемирний день Інтернету, за допомогою якого ми не тільки маємо доступ до величезної за обсягом інформації, а, що найбільш проявилося в умовах пандемії, отримуємо освітні послуги, працюємо, спілкуємося, тобто живемо далі.

 

2 квітня на честь фахівців WWW студентська рада факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності за підтримки декана факультету Мізюк В.А.  і викладачів Дмитрієвої М.В. та Абросімова Є.О. організувала для здобувачів освіти 1-го курсу ІДГУ цікавий і захоплюючий захід у формі веб-квесту під назвою “Шалений веб-розробник”.

 

На початку заходу учасників ознайомили з історією професії, правилами гри. Сам веб-квест проходив у два тури.

1-й тур – у сервісі Kahoot, за допомогою якого користувачі дали відповідь на тестові питання. Треба відзначити, що під час проходження Kahoot-тестування організатори паралельно демонстрували  результати учасників на екрані, що створило атмосферу відкритості та довіри до результатів.

 

До 2-го туру веб-квесту пройшли перші 10 учасників, які показали не тільки обізнаність у темі, а й швидкість реакції. Складність питань другого туру та відкрита форма запитань була реалізована за допомогою сервісу Google-Forms.

 

За результатами двох турів були визначені переможці. Хочемо зазначити, що за правилами даного заходу у ньому не брали участь здобувачі освіти спеціальності Середня освіта: інформатика. На здивування організаторів переможцями стали студенти факультету іноземних мов: Бурковська Тетяна (1 місце), Бурова Діана (2 місце) та Звєздіна Катерина (3 місце).

 

По закінченню веб-квесту всі учасники отримали сертифікати, а переможці ще й грамоту за призові місця.

Дмитрієва М.В., викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності

Здобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматіЗдобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматіЗдобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматіЗдобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматіЗдобувачі ІДГУ відзначили День веб-розробника у веб-форматі