Завершив роботу науково-практичний семінар для вчителів міста і району «Використання сучасних інформаційних засобів навчання для підвищення ефективності освітнього процесу»

28 березня 2019 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся науково-практичний семінар «Використання сучасних інформаційних засобів навчання для підвищення ефективності освітнього процесу», організований кафедрою математики, інформатики та інформаційної діяльності факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності.

Учасниками семінару стали 52 вчителі шкіл міста Ізмаїл, сільських шкіл Ізмаїльського і Ренійського району різних категорій та предметних галузей, викладачі університету.

Семінар підготували й провели кандидат педагогічних наук, доцент Мізюк В.А., викладачі кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Абросімов Є.О. та Дмитрієва М.В.

З привітальною промовою виступили в. о. декана факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності кандидат історичних наук Татаринов І. Є. та завідувач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності кандидат педагогічних наук, доцент Івлієва О.М.

У ході семінару були висвітлені актуальні питання впровадження новітніх технічних та освітніх технологій у навчальний процес, а саме:

  • інтерактивна дошка, комплектація та особливості підготовки до роботи;
  • програмне забезпечення та методи використання інтерактивної дошки на уроці;
  • правила створення мультимедійних презентацій для навчального процесу;
  • створення інтерактивних модулів за допомогою освітнього інтернет-сервісу LearningApps.org.

Під час семінару учасники проявляли цікавість, брали участь у дискусії, вирішували завдання, які підготували лектори для  демонстрації можливостей інтерактивної дошки.

По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати.