День прокуратури в ІДГУ

Сьогодні, 1 грудня 2021 року,  в межах роботи студентського наукового гуртка «Правова дійсність сучасної української держави» та за підтримки Юридичної клініки «Carpe diem» ІДГУ було проведено захід на тему «Яким я бачу прокурора майбутнього?»,  присвячений Дню працівників прокуратури.

У перший день зими в Україні відзначається День працівників прокуратури, професійне свято, встановлене Указом Президента від 02.11.2000 року. Дата святкування була вибрана не випадково – саме цього дня, в 1991 році, ВРУ ухвалила Закон України «Про прокуратуру», а також ряд інших нормативних актів.

На шляху реформування, який проходить Україна, прокуратура має стати надійним фундаментом побудови правової європейської держави, а прокурор – неупередженим вектором цієї побудови.

В межах проведеного заходу здобувачі освіти та науково-педагогічні працівники розкрили сутність характеристик, якостей та повноважень прокурора, якого вони хотіли б бачити у майбутньому.

Захід пройшов у жвавій обстановці, аналіз теми викликав дискусію серед  студентів та викладачів. Особливого забарвлення надав творчий підхід до проблеми Марини Решетникової, студентки 4 курсу спеціальності 081 Право, яка підготувала авторський вірш. Сподіваємося на подальшу співпрацю із здобувачами освіти та прояв зацікавленості до правових питань.

Працівників прокуратури вітаємо зі святом. Бажаємо досягати успіхів в професійній діяльності, неухильно дотримуватися законодавчих і моральних принципів, усвідомлювати відповідальність перед суспільством, захищати права людини і підвищувати авторитет права в Україні.

Минуть роки – згадаю це питання…

Порину в час дитинства незабутнього.

І в тім дитинстві зовсім без вагання,

Розкрию, хто той прокурор майбутнього!

Існує безліч рис, а також, якостей,

Що є властиві прокурорам суто…

Знання закону! Заборона слабкостей!

Та честь і гідність, що було здобуто…

А також, досвід – показник значний,

Відмова від закладених стандартів!

В майбутньому мій прокурор такий,

Без прийнятих та складених мандатів…

Швидкий у прийнятті важливих рішень,

Мобільний, справедливий, самостійний…

Як треба робить, а не як скоріше,

Він доброчесний, також, він надійний!

Думки та розум – завжди є холодні…

Досвідченість, здавна, йому присутня!

Тож, прокурор, не завтра, а сьогодні…

Це те, що нам потрібно на майбутнє.

Автор: Марина Решетникова,
студентка 4 курсу спеціальності 081 Право

Науково-педагогічний колектив кафедри права і соціальної роботи