День місцевого самоврядування

В рамках «Всеукраїнського тижня права» в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся День місцевого самоврядування, який відзначається щорічно 7 грудня. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 р. №1250/2000.

День місцевого самоврядування – це подія, що не лише яскраво підтверджує активну участь широких мас населення в управлінні державою, високу роль самоврядності як найдемократичнішої, наймасовішої форми управління в суспільстві, а й возвеличує чесну й самовіддану працю сільських, селищних, міських голів, депутатів і працівників виконавчих апаратів місцевих рад. Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства, дійовим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань.

Як різновид місцевого самоврядування в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті є Юридичнаій клініка «CARPE DIEM», де здобувачі вищої освіти спеціальності 081 Право випробували себе у якості викладачів таких дисциплін: «Основи діяльності юридичної клініки» та «Опікунство і піклування». Вони підготували теоретичний та інтерактивний матеріал, який надав розширену інформацію щодо теми заняття та дозволив використати на практиці, вирішуючи цікаві ситуаційні завдання.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері. Активне залучення студентів до інтерактивних завдань стало корисним та цікавим елементом проведення семінарських занять.

Метіль А.С., завідувачка кафедри права і соціальної роботи