Гостьова лекція – тренінг: «Фінанси: з чого почати, коли є ідея»

Кожна людина завжди прагне до удосконалення себе, свого життя та світу, що її оточує. Таке прагнення приводить до бажання самореалізації, творчості, створення чогось нового, допомоги слабким та незахищеним. З цією метою люди займаються підприємницькою діяльністю. Але, перед новачками, які лише тільки мають мрію, ідею та намір, гостро постає питання фінансування стартапів.

Звідки брати кошти на відкриття своєї справи студентам факультету управління, адміністрування і інформаційної діяльності ІДГУ розповіла Олена Віталіївна Ярмош, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця (м. Харків), координатор в Україні проєкту Create Creative Enterpreneus програми Creative Spark: Higher Education Enterprise Programme від British Council, к. фіз.-мат. н., доцент, на відкритій лекції-тренінгу «Фінанси: з чого почати, коли є ідея». Протягом відкритої лекції-тренінгу О. В. Ярмош навела широкий перелік джерел фінансування стартапів (у тому числі краудфандинг, гранти та інше), детально визначивши переваги та перспективи кожного, а також можливі ризики. Розглядаючи проблеми оподаткування підприємницької діяльності, лекторка наголосила на важливості сплачувати всі податки, що є проявом активної громадської позиції та запорукою соціально-економічного розвитку України. Разом з тим, було визначено напрями оптимізації оподаткування. Крім того, О. В. Ярмош розкрила методику та особливості формування бюджетів, планування доходів та витрат.

Особливо помітним під час відкритої лекції-тренінгу була її доброзичлива атмосфера, зацікавленість слухачів в актуальному та важливому матеріалі, активна участь в інтерактивних заходах.

Щиро дякуємо Олені Віталіївні Ярмош,  Роману Олександровичу Нестеренко  за співпрацю, а також організаторам заходу. З нетерпінням чекаємо на наступну зустріч!

Мурашко Ірина, доцент кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю ІДГУ