Гостьова лекція – тренінг «Маєш хобі? Створи з нього власний креативний бізнес»

Що таке креативність? Чи можна розвивати креативність у собі? Як креативність може допомогти у розвитку власної справи? На ці та багато інших питань шукають відповіді як молодь, так і люди старшого покоління. Розібратися у цьому студентам факультету управління, адміністрування і інформаційної діяльності ІДГУ допомагав Нестеренко Роман Олександрович – керівник Центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності Української інженерно-педагогічної Академії (м. Харків), керівник Міжнародної школи лідерства із соціального підприємництва, яка працює у рамках програми «Гранти на персональні проєкти у сфері соціального підприємництва» за фінансової підтримки “House of Europe” та Євросоюзу, к.пед.н., доцент. 23 листопада 2022 року Роман Олександрович провів гостьову лекцію у формі тренінгу на тему «Маєш хобі? Створи з нього власний креативний бізнес».

Під час тренінгу неодноразово  наголошувалось на тому, що всі люди є креативними, але існують «ментальні затиски», які не дають можливості особистості яскраво розкритися. Окрім того, студенти отримали відповіді на питання: «Як саме виникають креативні ідеї? Чим відрізняються креативні ідеї від звичайних і як знайти сміливість реалізувати свої креативні ідеї?».

Родзинкою тренінгу стало застосування інтерактивних засобів навчання, зокрема:

  • побудовані хмаринки слів, що допомогло знайти відповідь на питання: «Що спонукає людей займатися підприємницькою діяльністю?»;
  • інтерактивний-квест «біг у лабіринті»,  який допомагав зорієнтуватися в основних теоретичних питаннях зі створення та ведення власної справи;
  • тестування, спрямоване на розуміння кожним слухачем власних здібностей до підприємницької діяльності.

Лекція-тренінг була дуже цікавою, інформативною та захоплюючою. Всі учасники були залучені до активного обговорення питань, виконання вправ.

Щиро дякуємо Роману Олександровичу за співпрацю та організаторам заходу і з нетерпінням чекаємо на наступну зустріч!

Мурашко Ірина, доцент кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю ІДГУ