Гостьова лекція на тему «Забезпечення національної безпеки України – основа розвитку суспільства»

Важливу роль у захисті незалежності та свободи країни, її здатності чинити опір ворогові, відіграє економічна безпека країни.

Що втілює у собі поняття економічної безпеки, які її складові, як саме економічна діяльність суспільства впливає на загальну безпеку країни розповіли 09.03.2022р. на відкритій гостьовій лекції «Забезпечення національної безпеки України – основа розвитку суспільства» Заслужений діяч науки і техніки України, віцепрезидент Національної академії наук вищої освіти України, д.е.н. Череп Алла Василівна та д.е.н., професор, академік Національної академії наук вищої освіти України Череп Олександр Григорович. Під час лекції також було надано розуміння основних соціально-економічних процесів, які забезпечують національну безпеку країни, а саме, визначено сьогоднішній геополітичний ракурс України, структуру економічної та соціальної безпеки, місце України за показниками соціально-економічного розвитку, основні загрози соціальному забезпеченню розвитку України та інші. Лектори наголошували на важливості активної громадянської позиції кожного, яка виявляється, в тому числі й в економічній діяльності, для підтримання та посилення національної безпеки.

Протягом лекції студенти мали нагоду отримати відповіді на всі питання, пов`язані із соціально-економічним розвитком країни, економічною безпекою тощо.

Лекція виявилася цікавою, жвавою, емоційно піднесеною, про що свідчили, зокрема, і слова вдячності від слухачів у чаті зустрічі.

Слова вдячності також пролунали від ректора ІДГУ, д.п.н, проф. Кічука Я.В., декана ФУІАД к.п.н., доц. Мізюк В. А., завідувача кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю, к.е.н., доц. Метіль Т. К.

Щиро дякуємо вельмишановним Аллі Василівні та Олександру Григоровичу за співпрацю!

Матеріал підготувала к.е.н., доц. кафедри
управління підприємницькою та
туристичною діяльністю 
Мурашко І.С.