В університеті офіційно відкрили Центр розвитку та інтеграції

«Це наша чергова перемога на гуманітарному фронті», – відзначив ректор ІДГУ Ярослав Кічук, урочисто відкривши презентацію початку реалізації проєкту  «РАЦ – Центр розвитку для зміцнення згуртованості громад на півдні Одещини». Цей проєкт реалізується нашим «Регіональним аналітичним центром» в рамках програми технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри»  за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках презентації проєкту був відкритий Центр розвитку та інтеграції, діяльність якого сприятиме інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у приймаючі громади на півдні Одещини.

Центр розвитку та інтеграції  – це комплексний та інклюзивний простір для ВПО та членів приймаючих громад, де можна ефективно налагоджувати зв’язки, брати участь у тренінгах та локальних проєктах, отримувати консультаційну підтримку із соціально-психологічних і правових питань.

Діяльність Центру буде здійснюватися на безоплатній основі за такими основними напрямками:

  • фінансова грамотність;
  • комп’ютерна безпека та використання електронних сервісів;
  • мистецтво;
  • арттерапія;
  • реабілітація;
  • соціально-психологічна та правова підтримка (групові зустрічі та індивідуальні консультації).

Планується, що Центр розвитку та інтеграції залучить до спільної запланованої роботи близько 2000 представників ВПО, членів громад м. Ізмаїл та Ізмаїльського району.

Як відзначила керівниця «Регіонального аналітичного центру» Світлана Гудь,  цей проєкт «РАЦ – Центр розвитку для зміцнення згуртованості громад на півдні Одещини» є пілотним, після його успішної реалізації протягом пів року, набутий досвід буде поширений серед інститутів громадянського суспільства, внутрішньо переміщених осіб, приймаючих громад в інших районах на півдні Одещини.