Відкрита дискусія про вплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молоді

2 березня 2021 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті зі студентами факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності була проведена виховна година у нестандартній формі на тему «Вплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молоді».

 

Зустріч проводилась у змішаному форматі: частина студентів мали можливість бути присутніми у ІТ-центрі ІДГУ, а більше 40 студентів та викладачів мали змогу приєднатися в режимі онлайн конференції у Zoom.

 

До обговорення важливих питань впливу соціальних мереж на формування свідомості молоді в цифровому інформаційному суспільстві приєднався лейтенант поліції Бочковар Іван Георгійович, інспектор зі зв’язків з громадськістю відділу з організації несення служби в місті Ізмаїл Управління патрульної поліції в Одеській області Департаменту патрульної поліції України, який розповів поширені способи шахрайства у соціальних мережах, навів реальні приклади з власного досвіду, надав рекомендації, як можна зарадити негативному впливу соцмереж та надав інформацію щодо гарячих ліній для студентів, батьків і викладачів.

 

Ми звикли до використання соціальних мереж у повсякденному житті, але кожен повинен пам’ятати, що соціальні мережі ніколи не зможуть замінити живого спілкування.

 

Нестандартна форма обговорення теми була запропонована організаторами заходу: деканом ФУАІД к.п.н, доц. Мізюк В.А., кураторами академічних груп Абросімовим Є.О., Дмитрієвою М.В. та Грендач Т.І.  та студактивом факультету. Під час зустрічі студентів було поділено для дві команди: «за» та «проти» соціальних мереж. Кожна з команд надавала аргументи з поданого питання. Загальними зусиллями прийшли до висновка, що соціальні мережі мають достатню кількість негативного впливу, але у сучасному суспільстві вони можуть бути помічниками у комунікації на віддаленому режимі.

Мізюк В.А., Дмитрієва М.В.

10 ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Джерело: publish.com.ua

1. Не викладай про себе усю інформацію.
2. Не нав’язуйте своє думкою.
3. Не треба постійно скаржитися і лити сльози.
4. Не засипайте друзів посиланнями і новинами.
5. Не женіться за кількістю, подумайте про якість.
6. Не вважаєте себе професіоналом.
7. Зведіть до мінімуму кількість автоматичних повідомлень.
8. Пишіть зрозумілою російською мовою.
9. Не виставляйте фото, які можуть комусь не сподобатися.
10. Не використовуйте ненормативну лексику.

 

Телефони гарячої лінії:

Національна дитяча гаряча лінія:     0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарного)

116111 (безкоштовно з мобільного)

Цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства15-47

Безкоштовна Національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству116-123

Вплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молодіВплив соціальних мереж на формування свідомості та безпеку молоді