Використання освітніх інтернет-ресурсів у професійній діяльності сучасного викладача

30 травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся науково-практичний семінар «Використання інтернет-ресурсів в освітньому просторі».

Семінар організували й провели: викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності О.В. Пінтійська, фахівці Центру громадянської освіти Світлана Кравченко і Наталія Рябова та студенти наукового гуртка «Створення сайтів у CMS WordPress» Олександр Односум і Євген Герасимов (науковий керівник О.В. Пінтійська).

Учасники семінару: викладачі і майстри виробничого навчання Ізмаїльського центру ПТО.

Семінар складався з теоретичної та практичної частин. Олена Пінтійська окреслила проблеми використання комп’ютерних технологій в освіті та самоосвіті: «Застосування інформаційного простору в галузі освіти і безпосередньо в діяльності педагога стало загальною необхідністю. Освітні веб-ресурси є ефективним організаційним елементом регіональної системи освіти, адже нові інформаційні технології впливають на всі компоненти освіти: зміст, методи та організаційні форми навчання, дозволяють вирішувати складні та актуальні завдання педагогу для забезпечення його інтелектуально-творчого розвитку».

У другій частині під керівництвом Олександра Односума і Євгена Герасимова учасники семінару створювали свої перші інтернет-ресурси за допомогою Google сайти та платформи WordPress. На електронні адреси учасників були надіслані інструкційні картки до кожного способу розробки інтернет-ресурсу.

По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати.

Факультет управління, адміністрування та інформаційної діяльності (в. о. декана факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності кандидат історичних наук І. Є. Татаринов)
та Центр громадянської освіти ІДГУ дякує керівництву ІЦПТО та викладачам і майстрам виробничого навчання за співпрацю та сприяння у проведенні семінару.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ